Monday, November 29, 2010

~My RoCk, mY SouL~

Secara average nye aku minat smua jenis muzik… x kira balada, nasyid, pop, R&B…. tpi paling utama aku X LEH HIDOP klu x dek ROCK…HAHA…naper rock? Ntah la …aku pon x tau… tpi aku sgt bahagia klu dapat dengar lagu2 ni…kdang2 klu aku x leh tido, lagu2 ni la yg dodoikan aku… 1st aku mula focus kat genre ni masa aku form 1..




time ni aku dah start tergila2 kat local band yg ader time time tu… antaranya def-gab-c , spider ngan XPDC… time ni aku mula nak kenal dunia…. X reti nak divide type of rock lagi..





DEF-GAB-C




(album ni mmg bnyk giler lagu yg aku suka, style rock yg diorg bwk berbeza dri rock kapak yg len)


top 3


*merah


* terbang (duet ngan the fly)


* ibu kota cinta








then aku start dengar international nyer mainstream rock... paling aku minat skali... here MCR!







MY CHEMICAL ROMANCE








hampir smua org knal band ni...mmg glamor giler n pernah wat konsert kat m'sia ... aku gigit jari jer coz x dpat gi konsert diorg...huhu... meletup giler bila kuar album welcome to da black parade, tpi aku dah start mnat sejak album 3 cheers 4 da sweet revenge... especially Helena, im not ok ngan da ghost of u...utk album da black parade, aku x bleh wat pilihan, seriously, smua lagu diorg mmg gempak.. drpd yg top kuar kat tv, smpai the sharpest live, dead, blood n lain2...





ni la gerard way...aku mmg mnat mamat ni dlu , kini n selama2nya... x leh nak deny kemerduan suaranye..eceh... susah nak explain, masa diorg mula menyepikan diri, aku dah beralih mnat kat band len, tpi lepas kuar single 'na,na,na'...aku kembali jatuh cinta ngan suara dia blik... everythin i luv bout MCR termasuk lagu ngan suara except.... LIVE CONCERT...thumbs down... stamina kureng, muzik pon kelam kabut... xmcm band underground yg len... top 3? adehhh.... susah nak pilih maa...






top 3


* to the end


*helena


*heaven help us







GOOD CHARLOTTE






band ni sezaman ngan MCR...walaupon rupanya ganaz... tpi lagu yg diorg bwak x dek la rock mna..


lagu diorg agak ringan tpi dlm masa yg sama menghiburkan... i juz wanna live mmg fev song...


masa diorg ngah naik ngan lagu 'the river' aku x tau plak yg diorg berduet ngan m.shadow n synyster gates..haha... dah lama aku bru prasan lepas tengok vid klip lagu tu...cam knal jer???






top 3


*i juz wanna live


* keep ur hand of my girl


* we believe







GREEN DAY






ni klu x knal x leh kata pa la... band ni sgt2 glamor ngan imej pop-punk diorg... bgi aku diorg ni cute je...haha... lagu2 pon best...aku suka suara billy joe amstrong...suara dia lembut je, tpi bleh masuk ngan muzik rock...kdang2 nyanyi mcm nak x nak je..haha






top 3


* 21 guns


* mercy day parade


* boulevard of broken dream







30 SECOND TO MARS






coolest band in daa world...auwww..... 1st aku knal jared leto masa dia blakon citer alexander the great... mula2 aku pandang rendah gak la ... dri blakon ke menyayi? bleh ker? x tau plak yg dia punya suara se-best ni...seriusly aku suka suara jantan dia...haha...siap bleh wat screamo lagi..bravo2...tambah2 lagi, band mate diorg smua nyer jejambu...luv2...






top 3


* the kill


* attack


* from yesterday





CHRIS DAUGHTRY








abg botak yg seksi (my fev selain vin diesel, m.shadow pon ensem gak masa botak..hehe) botak tu seksi??... lagu2 mmg bnyk best selain suara nyer yg mmg aku admire sgt2... klu nak bagi anugerah buatan aku sendri, aku mmg anugerahkn dia suara lelaki termacho sekali...dri tdi aku asyik ckap pasal mnat suara je kan... sebanarnya mmg lagi suka dengar suara laki dri dengar suara pompuan...tpi, btol! aku x tipu...suara dia mmg sedap... klu aku ader bf suara camni kan best..hehe....angau jap... ^o^


top 3


*what about now


*its not over


*over u











PAPA ROACH




x bnyk aku tau pasal next band ...cuma diorg ni sezaman ngan band kat atas...check it out...






top 3


*scar


*last resort


* ??

















BREAKING BENJAMIN






top 3


* had enough


* diary of jane


*give me a sign







PARAMORE






top 3




*misery busines


* decode




*??




next stage kita pergi ke minat aku yg paling latest kebanyakn nyer metal+screamo+ hardcore n certain nyer underground n kebanyakn x lepas msuk M'sia coz ganaz sgt (kot?)..haha ...lets see!!!













AVENGED SEVENFOLD








beri tepukan!!!!! my very2 fev band...adehh...camna nak cter ek? out of my word... genre metal... yup, mmg metal... the best vokalis in da world, m.shadow, the best lead guitar in da world, synyster gates, rythm guitar pon best gak zacky v, x-drummer pon best giler , the rev(dah meninggal dah), bleh men drum sambil nyannyi..suara sedap giler... ahli band ni, masing2 ader identiti tersendri..


salah satu sebb aku suka band ni , lagu dia ader melodi lagu melayu skit..











dianggotai 5 mamat macho2...start jatuh cinta ngan a little piece of heaven ...smpai aku mengigau x dpat dengar lagu tu..huhu...actually lirik lagu diorg x brapa elok...make sure baca dlu lirik...ader certain yg melnggar agama...sbb tu diorg x lepas masuk M'sia... lirik a little piece of heaven pon dah ckup menakutkan...meremang bulu roma aku 1st time baca..huhu...cter pasal sorg mamat yg sgt2 cntakan awek dia smpai snggup bunuh awek dia, ngan tikaman 50 kali , mkan jantung dia n simpan mayat awek dia kat umah siap wat s** lagi... tpi cter x hbis bila awek dia bangkit blik dri mati n wat mende yg sama kat mamat tu... lagu ni mmg pnjang smpai 8 minit... sbb tu kena baca lirik dlu, walaupon lagu ni slow jer... klu korg tengok vid dia lawak coz dlm bntuk animasi... x leh wat real nyer, ganaz sgt wooo...ader gak certain lagu diorg yg kuar kat hitz.tv... tu pon takat lagu almost easy, unholly confession ngan nightmare je...seriously aku susah nak pilih top 3 lagu diorg...coz smua best2...


top 3


*bat country




*afterlife


*nightmare







SYNYSTER GATES


tu dia....bf aku mai dah..haha...syn pujaan hati...ckup menawan aku ngan petikan gitar n mata kuyu nyer..haha..diorg ni bkn jer sedap dlm album tau...live concert best of da best...x caya? cuba search kat youtube, A7X live in LBC.... stamina diorg tinggi...start dri awal concert smpai habis, steady je...x pancit pon...m.shadow tu bleh melalak ngan bergaya skali... ngan suara yg kasar tu, klu dia jerit kat aku...mau terkejut smpai pengsan..haha...syn lagi dasyat, goreng gitar giler2... x payah tengok  pon siap tersengih2 lagi...lagi2 masa lagu afterlife...mcm siot je...





ALESANA










arghhhhhh!!!! alesana....phewitt....jgn tertipu ngan rupa diorg yg jejambu ni...seriusly ganaz giler... sbb diorg half screamo tu yg aku bleh dengar tu...muzik pon teratur...start fall in luv ngan lagu apology (versi acoustic)... pastu dengar yg versi asal...mula2 ingatkan suara setan?? (actually tu la yg dipanggil screamo) tpi lama2 suka plak..haha... band ni paling aku respect live konsert...cuba korg search live in the sanctuary... seriously gig diorg mmg best walaupon kecik...ngan keganasan suara dennis ngan kelembutan suara shawn, dua kombinasi yg berbeza...nyanyi smpai peluh2 x ingat dunia, ngan fan ramai berhimpit2..
aku rasa, aku mmg x msuk tmpat camtu kot..haha...aku ingat ader 1 lagu yg aku tunggu mcm org giler...1st aku dengar preview je... lagu tu single bwah album punk goes crunk...tajuk nyer what goes around comes around (asal justin timberlake)... seriously aku x suka lagu ni masa justin nyanyi (sbenarnyer aku x suka suara justin..hehe)... tpi masa aku dengar preview tu aku start fall in luv in rock version plak...mmg rock!!...ni 1 lagi band, susah btol aku nak pilih top 3...
alahai...cute nyer diorg ni... dlm bnyk2 band, aku x kisah klu korg minat band ni...coz diorg ni, wlaupon lagu dengar cam ganaz, tpi lirik lagu nyer jiwang giler...karat meleleh jer...haha...x caya dengar lagu apology , xpun seduction.. tpi klu album emptiness dark skit ar.... still bleh dterima.... band ni btol2 positive la... dengar kata diorg x smoking, seriously utk jaga stamina... klu x semput kat atas pentas weyh... sum part of diz band , ader yg x amik alkohol gak.. so, org2 melayu yg minum arak kat luar sana, shame on u!!!


bnyk giler lagu best...




top 3


*the thespian


*beautiful in blue


*congratulation i hate u
 A STATIC LULLABY


accidentally jmpa band ni  masa ngah download lagu alesana..
ingatkn lagu art of sharing love lagu alesana, rupanya lagu diorg... suka giler band ni coz screamo diorg strong n bertenaga... nma blog ni, 'art of sharing love' pon inspired dri lagu diorg...aku x tau la... spontan jer , sbb aku mmg suka lagu ni...

top 3

* a song 4 broken heart

*art of sharing love

*hang em high 
CRADLE OF FILTH
mak aih...band ni kan, bkn takat metal, ni dah masuk dark metal...sbb tu aku kurang skit mnat band ni... smua lagu mcm cter zaman drakula dlu jew..huhu...tpi ader 1 jer lagu yg aku adore sangat2... sbb tu band ni msuk list gak...

top 3
* the death of love
*??
*??
                                               

ESCAPE THE FATE




suka , suka, suka sgt2 band ni.... ader campuran screamo skit... mmg sesuai di-komersialkan... mna ntah aku knal band ni...x ingat, tpi kat US diorg agak glamor sbenarnyer..

ni lah craig mabbit...vokalis band escape the fate... lawa kan muka dia?? aku rasa muka dia lagi cun dri aku... 1 st time aku tengok vid klip diorg aku ternganga...x tau nak kata pa? tpi jgn pndang rendah pada rupanya, dia sgt2 ganazzz n bleh wat screamo gak... suara dia best giler...serak2 basah gitu... bagi aku, antara the best suara kat muka bumi ni...

top 3 

* the flood

* 10 miles wide

*smooth (asal rob thomas ngan santana)


EYES SET TO KILL


band ni agak unik coz mnggabungkn suara pompuan (as a lead vokalis) + screamo..
mula2 aku x suka sgt ngan suara awek ni...suara dia sengau2 ala 2 suara american gurlz yg len (kat sna mmg laku suara camni) lama2 aku dengar sedap gak (sbb lagu dia mmg sedap kot?) tpi mmg amik masa yg lama utk amik minat lagu diorg... rupanyer bnyk gak lagu diorg yg best...


top 3

* the listening

* darling .

*deadly weapon (feat craig mabbit)


BULLET FOR MY VALENTINE..


yeah!!! band metal ni len skit coz diorg ni berasal dri UK... kdang2 bila diorg nyanyi , kedengaran sedikit  slang british nyer...  1st fall in love ngan band ni bila aku jadik tetamu VIP masa kwn2 aku ngah jamming... 1st time aku dengar diorg jam, balik terus carik lagu ni... biasa nyer fans akan compare band ni ngan avenged sevenfold.... BFMV VS A7X...sapa mng?  korg x leh paksa aku pilih... coz aku x tau nak pilih sapa...huhu... sbb suara vokalis dia lebih lembut n berbanding ngan A7X...aku suka..hehe...lagipon lagu diorg lebih keras n serius...jgn paksa aku pilih ok?


top 3 

* tears dont fall

* the poison

* curses 


ALL TIME LOW


band ni maybe ader yg knal...sbb slalu gak kluar tv... x bnyk sgt yg aku tau psal band ni melainkn  beberapa lagu dia yg best... lagu diorg lebih ringan n santai... best gak layan skali skala... otak pon x serabut... aku paling suka lagu alejandro (penyanyi asal lady gaga) diorg wat versi acoustic... mmg best ngan suara vokalis dia...bunyik cam ceria pon ader


top 3 

* alenjandro

* dear maria count me in

*umbrella (asal nyer rihanna)


SAOSIN


aku suka band ni sbb smada lagu dia rock, @ versi acoustic, dua2 mmg salute... tpi bgi aku diorg strong kat acoustic... sungguh menyayat hati... lagu diorg smua rock yg normal n x keras sgt..
 sape2 pon bleh dengar...


top 3

* bury your head @ acoustic

* your not alone @ acoustic

*voices

Wednesday, November 24, 2010

Go tO GeNtInG!!!!

welcome to genting theme park!!! da largest amusement park (not abusement ye?) in M'sia....
aku mmg exited bab2 ni..especially bila berjalan2 ni...sebenarnya ni kunjungan aku yg ke-3 ke tempat yg sama... make it fun babe!!!
trip kali ni disponsored sepenuh nyer oleh bos aku, ALEX!!!! tepukan gemuruh utk beliau! woooo....
smuanyer temasuk lah transport,lunch,tiket theme park ngah special dinner... 1000 thankz 2 alex...
kira mcm bonus la, bila dah keje spanjang tahun (sbenarnya aku keje time cuti sem je)..hehe




1st game yg ktorg men kat theme park ni... pirate ship! make some screamo!!! ~ yo ho ho~
here come da jack sparrow!! aku ingat kan game ni mcm top gun yg aku men kat a.s dlu, yg pusing smpai 360 degree... refer kat http://lina-punyer.blogspot.com/2010/09/fun-fair-time.html...  pirate ship ni cuma 180 degree je... tpi ... cukup buat aku gelak smpai menangis2 x henti2... bila nak bhenti? bila nak bhenti? x tahan dah ni.... HAHAHA.....cukup la...HAHAHA
ni pon fev game aku gak.... setiap kali gi genting ni game wajib men... aku suka game geli2 perut ni..haha...actually ni cuti public holiday, org mmg ramai gila...tpi sbb game ni ramai org bleh men skali gus... so, x dek la pnat sgt menunggu...haha
pon!pon! pon!!! ni men kretapi lah plak...haha...acah je... kretapi ni x begerak pon...saja nak posing, pnat bejalan la... 
x larat wooo.... -_-
apa nma ntah game ni...walau apa pon nma nyer, its a 1 of da thriller game...ada berani?? klu suruh aku naik seratus kali pon aku berani...sbb aku mmg suka suka..haha...sbb aku mmg suka tinggi...x larat beratur je la...ader kisah menarik pasal game ni...jom kita baca..haha
tengok? ader org nangis...ala cian nyer..bucuk2... kak iera ngan shasha nangis.....huhuhu..
sbenarnya kak iera dah merayu2 kat akak yg keje kat situ , dia kat nak turun blik... akak tu kata "kejap lagi turun ek?" akak tu ingat kan kak iera main2 je...haha...sit tu dah siap lock dah...x dek harapan... akhirnyer, lepas turun dri game yg x smpai semnt ni...menangis2 la mereka....huhu..
aku pon turut simpati...(dlm hati gelak jew...HAHA)
welcome 2 da london, da capital city of England....haha...aku kat london ni...sejuk pon mcm kat london dah....hari ni kabus tebal giler...nasib baik hujan rennyai2 jer... tu pon time petang la...dpat la ktorg bermain2 ngan tenang..haha...jom gi chelsea??  bleh jmpa micheal ballack... luv2...

is it what happen bila korg pegi time cuti....korg kena beratur sejam utk 1 game... klu korg spend 5 jam.. 5 game je la ko bleh men jawab  nyer... i swear takkan pegi time public holiday lagi...huh...
ni aku men utk roller coster...mmg penat giler aku aku beatur, tpi berbaloi lah gak coz stelah 21 thun aku tnggu, akhirnyer dpat gak aku men.. 2 kali sblom ni aku x dpat men coz hujan ngan under construction...
ni lah rupa roller coster ni klu korg tengok dri dekat....mmg thrill la...aku men bnda ni, sesaat pon aku x tutp mata..rugi woooo... tpi bila roller coster brpusing smpai 2 kali...kepala aku pon ikut naik pening la.. skali lagi diorg menangis main mende ni... aku pon t'tanya2??? tpi kan, syg nyer aku x sempat men spiderman...x dek duit maaa.. duit aku bwak rm10 je..haha... lepas ni aku nak men kat time square lah plak... situ lagi best, pusing 360 degree..hehe ... jom? sapa nak join??




game merry-go-round ni mmg nmpak cm bdak2... tpi dah diorg nak men sgt... aku pon join je la... aku kan x suka sgt men mende bpusing2 ni.... dah la bru naik roller coster,.. actually aku blajar dri kesilapan yg lepas...jgn naik mende b'pusing2 bnyk sgt... tpi kali ni aku rasa ok kot....no muntah2 dah..haha... u spin my world rite round, rite round....weyuuu....




lina n da chocolate factory... tempat ni cute sgt..aku suka...mcm dlm khayalan je.. tpi hiasan kat dlm ni x leh mkn...nma pon hiasan kan.. rupanyer beryl's je... alahai...kilang depan umah je...haha
diz is another pic...enjoyed... ^_^

special dinner...pinggan pon dah kosong...alex blanja makan kat anak bukit kat kajang... aku ingat dia nak blanja satay bila kata nak gi kajang... rupanya blanja kat cafe western food kat atas bukit... mmg cantik pemandang, open air.. bleh nmpak 1 kajang kat situ...kbetulan masa ktorg ngah mkn tu ader pertunjukan bunga api...mmg bertuah sungguh... mknnn kat situ mmg sedap!! sesedap harganya...aha klu x sebb alex yg blanja, aku mampu mkn kat situ..haha...once again, credit 2 alex...




Tuesday, November 23, 2010

SuPrISe BeSdAy ^o^





sebenarnya aku baru terjumpa blik pic ni...aku x brapa ingat tarikh peristiwa ni b'laku (tpi yg pasti semnggu lepas besday aku).
sbb masa besday aku, aku lari gi wat asgment kat penang... smua dsebabkn kan terbau sesuatu yg malang n aku amat2 sure yg  diorg nak kenakan aku..tpi aku x leh lari, balik pon kena gak..haha...thankz kpd smua yg merancang... ^_^


 bermula ngan aktiviti jahat menaburkan tepung ngan telor kat motor aku... bau mmg baik punya la... dah jadik cekodok pon..huhu... sebenarnya aktivti ni mmg tradisi kpd sapa yg ader motor...ni motor abg aku sbenarnyer..angah, tengok!! bdak ni la yg wat mtor angah! haha.. aku salute ngan diorg , coz tepung yg diorg guna bkn calang2... tepung goreng pisang tau...bnyak duit la katakan... siap beli 5 paket lagi...haha


baik hati sungguh la diorg ni coz sediakan mknn snek lagi...haha...skali lagi thankz...ader jamuan kecil2lan...nasib baik la laman rumah aku ader meja ni..haha\


diorg awal2 lagi dah ready sbenarnya...B pon menyorok blakang tembok tnggu aku turun.. awal2 lagi aku rasa curiga ngan prangai diorg yg pelik tu... x bgi aku buang sampah kat luar la, smua org hilang ntah kemana ntah la... six sense aku mmg kuat, tpi aku wat bodo je la... sbb masa tu dah kata mmg nak kuar mkan nasik kandar...
yeah!!! what a suprise...terkojut eden tengok motor eden... redha je la dpat kwn camni..aha.. tpi dendam ku blom berakhir nanti kan..haha


sblom balas dendam, apa kata kita potong kek dlu...mkan la beramai2..hehe... sedap kek ni...nyum2..


ni la rupa ktorg selepas bekejar2an 1 taman siap bwak tepong lagi...haha.. mmg hbis la laman rumah aku, semak giler ngan tepong n kulit telor... 3 cheers 4 da sweet revenge...haha
 mereka didenda utk basuh motor aku..haha...sapa suruh kotor kan...basuh bagi bersih ye?
ni plak keje basuh lantai...klu x basuh elok2 bau telor tembelang la jawab nyer..haha..
apa2 hal pon, jutaan 10Q kat B, lisa ngan pejal coz celebrate besday aku...terharu giler... syg korg... muahhh!! x lupa gak kat ima ngan jia yg pndai sgt blakon...haha



KakiBlog