Monday, December 13, 2010

wHy HuMaN cHaNgE???

sbenarnya x dek bende sgt pon aku nak citer kat sini , melainkan tranformasi aku sejak skolah dlu smpai skrang...nnti!! sbenarnya bnyk yg aku nak cter...sbb aku zaman skolah dlu b'beza sgt2... weird?? masa sem lepas, aku ader jmpa kwn baik skolah teknik dlu...milah... dia ckap "hang lain la ni, dah berubah" huh?? apa yg berubah? then aku carik blik pic lama aku... OMG, i'm totally diff!!!
                     dri kiri aku, dayah rock, rika ngan kak ton..


haha...bila tengok blik, betapa skema nyer aku dlu...patut la org kata aku dah berubah...well... utk pengetahuan smua, aku kat skolah aktif giler...pic ni masa nak gi jamuan pembimbing rakan sebaya...x smua org lepas masuk kelab ni..yg terpilih n dipilih jer..haha...tengok dorm aku...bersih jer, mesti lah...dah aku dok 1 dorm smua bdak skema..haha...x pyah suruh, diorg tau wat keje sndri... utk pengetahuan korg, skolah aku ni, skolah teknik ke-2 terteruk kat M'sia masa time aku...im should not proud of diz
                                   jamuan akhir tahun pengawas..


jwatan tertnggi aku kat skolah ni, pnolong ketua pengawas (ofcourse pompuan x leh naik jadi ketua pengawas), tu x termasuk ngan jwatan2 kecik yg aku pegang , kelab sana, kelab sinu, kelab sini..adeh...aku x tau naper aku bleh pegang jwatan tu... actually 2 thun berturut2 aku dpat pelajar terbaik krusus kepimpinan...kat krusus tu aku bkn wat aper2 pon...cuma utk yg knal aku, korg tau la aku brani bercakap depan org jer...ye la, klu nak bnding ngan org len aku brani skit la dlm wat pembentangan..kekadang merapu jer...haha... lagi 1 pemilihan 100% kuasa kat tangan cikgu.. aku pon x tau apa yg ckgu nmpak kat aku?? siap ader yg kata aku ader hubungan sulit ngan ckgu lagi.. (ceh kurang asam, jeles la tu..hehe)
                                 pertandingan forum remaja


tengok la...segala macam mende aku join...klu skrang, kokurikulum kestaria yg 1 tu pon aku x pegi.. pemalas giler... dlu mng perinkat zon lagi n dpat masuk peringkat daerah... disebabkan aku suka membebel, ckgu pon suruh la aku masuk mende ni...ceh , dpat asah bakat jugak...selain tu, aku slalu gak jadik pengerusi majlis utk mcm2 acara rasmi skolah, x pon perhimpunan, brapa kali pon aku x ingat dah... dri dlu lagi aku mmg mnat organize event..ceh, org bz la katakan, aku tercari2 bdang yg sesuai...rupanya yg aku blajar dlm tourism ni... subjek MICE (meeting,invention, convention,exhibition)
                          pertandingan drama bhsa inggeris


ni masa kat backstage skolah sg pasir..x tau la kau pndai blakon ke x,sgala mende aku nak join (actually di paksa..ahah) tpi watak aku masa ni, watak minah kepoh...korg try la tengok gelang aku tu...kayo mak...haha..


ni loa jadik bila aku masuk form 6...nitemare...mcm ni je tiap2 hari..mengulat..... actually time ni ckgu x dek..aku pon keboringan, org len gi kolej jmpa lecturer...aku dok dlm klas, siap pkai uniform lagi.. adeh...tpi , tetap awet muda...ader org ingat aku form4..haha


haaa...mcm yg korg tengok dlm pic ni...2 org je melayu, yg len smua cina... ni lah life kat f6...
aku x dek msalah pon  nak bergaul ngan diorg...diorg ok je n x kdekut ilmu..hehe
                                 besfren 4 eva.. ^_^


ni la kwn aku dri dlu smpai skrang...ain!!!  rmai kata muka ktorg sma...sma x?? huhu... well, skrang klu cuti sem, aku keje kat tmpat yg  sma ngan ain gak... ktorg sgt serasi, maybe chemistry kuat kot... ktorg start perasan bila ktorg kena pasang kemah... aku ngan ain bleh siap lagi cepat dri 4 org bdak laki...hebat x?? x payah ckap, masing2 tau nak wat per...sma gak ngan keje skrang, ktorg ader kelebihan memasing...so, saling backup la...haha
eceh...gaya je lebih...actually gaya tu penting tau... ni la yg paling aku pening skali... kena wat xperimnt kimia ngan fizik..ktorg ader peralatan sndri tau...patut nyer kena pkai google ngan lab kot, tpi aku malas la..haha...aku men2 wat je expermnt2 tu, last2 tiru report org gak..haha..klu korg yg takat dpat kredit utk sbjek kimia ngan fizik masa form 5, x payah la masuk form 6...nnti jadik mcm aku...jgn nyesal sudah..huhu






mende ni la yg bleh wat aku glamor skelip mata kat skolah... ader pertandingan apa ntah ni.. aku men join je akibat dicabar n kesian kat kwn aku yg orginize event ni... masa ni aku perform lagu i dont love u by my chemical romance...masa ni ngah top lagu tu...ngan2 aku skali ngetop!
ni masa majlis graduasi...kebaya tu aku pkai lagi smpai skrang (utk pegi kelas la) adeh... betapa skema nyer aku dlu..haha..
time to work... msa hbis stpm aku wat keje part time... carik duit la... aku bkn jenis suka dok diam kat umah...x dek duit, x best...klu mintak duit kat bapak aku tobat x bgi..akhirnya aku bekerja la..
hai, selamat dtang? nak mkan sini ke bungkus?? :)




KakiBlog