Thursday, January 20, 2011

~A tErJun BuKiT WaNg~

welcome 2 Bukit wang ... its located in Jitra kedah... juz 30 mnt riding motorcycle from a.Star (patah pinggang lah jugak) tempat ni best gak la...coz air nyer sejuk... wlaupon x brapa jernih..   hehe...  sebenarnya ni kunjungan kali ke-2 aku...sem lepas aku dah gi dah.. aku x paham la... start sem je, mesti pegi tmpat ni?... naper ek?
          ni la  panorama sepanjang perjalanan... sawah kiri kanan... 
mmg canyik n nyaman je... x dek jammed2 mcm kat KL... klu bdak2 bndar mmg 'peghak' la x pernah nmpak sawah... msa mula2 aku pon camtu gak..hehe.. skrang x heran dah... kat blakang umah aku pon ader swah...
  smpai2 je , ni lah keje aku... minum coke dlu... hehe...segar kan tekak aku yg dah kering... yg len siap2 nak memanggang...aku bleh dok melepak... x larat weyh... dah la bwak motor dri jauh ni... tpi sronok gak dpat experience mnum air gas smbil menikmati pemandngan hijau








  ni mmg keje pejal ngan B utk memanggang... coz ni idea diorg... credit to pejal coz blanja ayam n credit to B coz bwak mee goreng... so ktorgx pyah kuar duit.. asalnyer ktorg x nak gi coz x dek duit... tpi B pujuk kata dia ngan pejal sponsored mknn... ktorg pon on je la... ktorg juz kuar duit minyak yg x smpai rm2 tu...hehe... thankz korg... :)

      tadi nyer la tangkap lentok.... skrang berbunuhan plak... diorg ni mmg camni... klu time gaduh... pisau ngan kuali tu bnda biasa je yg terbang atas kpala ktorg ..haha (separuh crita adalah rekaan)
aku ngan hana mmg suka men lumpur... haha... tipu jer... actually ktorg nak masak telur... skill ni ktorg balajar msa kat kem palas masa sem 2... sedap telur ni... sbb ader rasa asap2 skit.. sbb telur ni akan dipanggang dlm bara api( sbenarnya tnam dlm tanah, pastu ader api kat atas). 1st korang salut telur tu ngan lumpur... jgn lupa cucuk telur tu skit ngan jarum... klu x, msa korg letak dlm bra api nnti dia meletup... tujuan cucuk tu, bgi ader ruang udara kat dlm telur tu...

     kepal2 smpai jadik mcm ni... comel kan? ehhe... ader yg kata nmpak kotor... but trust me... bnda ni x ktor pon... sbb bila dah masak, nnti korg basuh lumpur kering tu... utk pringatan... ini bkn telur dinasour ye? ^o^
    pastu korg letak la dlm bara(sbb ktorg x dek tanah nak tanam).... dlm bara tau... bkn api... klu meletop aku x nak tnggungjwab... sbenarnya ni salah 1 skill nak survive kat dlm hutan klu korg x dek kuali nak msak... jgn masak telur ular sudah..haha.. pasal masa... aku x sure sbenarnya... tpi korg tau la kan... telur masak kejap je... slalu aku biarkan smpai lima minit je... lepas tu siap sedia di makan!
nyum2!
  ni lah aktiviti masa lapang sementara tnggu ayam ngan telur masak... sementara B x hbis2 kipas ayam... diorg ni main campak2 org plak..haha... risau btol aku tengok... dah la batu tu tnggi... licin plak...haha
   berbahagia sngguh mereka.... smua nampak x normal... B ngan apa jenis posing ntah.. pejal ngan muka camtu.... yg dol, brangan nak jadik pondan kot.... yg hana tu, korg tengok jari dia sibuk nak cucuk B****t dol....  x normal sngguh...apa2 pon... aku still syg diorg... franz 4 eva! guyz n gurlz!
   aku tau... dol mmg suka ngan towel pink tu... dia wat muka ayu dia tu dengan harapan rmai yg tergoda...haha... aku x tau apa yg rasuk dia hari tu... asyik wat aksi terlampau jer...
   1 lagi aksi terlampau dia... isykk.... tunjuk apa yg x patut... apa nak jadik la bdak zaman skrang ni.. sbenarnya bnyk lagi aksi terlampau dia... x leh cter kat sini..haha
 ni posing ktorg plak... tpi sbenarnya org yg amik pic ni lagi over... smpai terbaring2 atas batu tu... pic x seberapa pon.. al-maklum la , x reti guna SLR... haha.. posing2 x ingat dunia, hbis smua org yg lalu tengok ktorg.... dah lama posing bru la perasan..huhu
aku x tau naper pic aku ni putih sgt..haha...ni akibat amik pic dri dekat lah kot.... lapar giler time ni... tnggu ayam x masak2... sapa suruh x bwak arang ke, x pon minyak tanah... x hbis2 gi kutip kayu api..adehhh... jadik org purba aku...
   aku bangga giler ngan pic ni... coz dlm bnyk2 pic... pic ni paling jelas...haha... korg hargai lah rambut pejal yg kerinting tu....nmpak beralun2... sbenarnya aku biasa guna yg auto je...tpi nak wat cter auto tu rosak... sbb tu kebnyakkn pic blur... pnat aku men ngan focus nak dpatkan pic sejelas ni... bravo!
                               
yeah! ayam dah masak... time to eat... aku x tau la... ayam ni mmg sedap ke, @ pon sebb ktorg mmg lapar.... masa mkn smua diam jew...haha... sbenarnyer ader lagi 6 ketul x pnggang lagi... tpi x larat nak panggang dah... lama sgt weyh...
                                       
    time to main air... kenyang2 ni, mmg sedap terjun dlm air... nasib baik kali ni x dek yg dlm... klu x, B suka buli aku... mntang2 la dia tnggi, dia tarik aku gi tmpat dlm... pastu dia tnggalkan aku terkapai2..x per, x per, aku ingat! huh!
                                     
cun gak pic ni.. aku suka... klu aku yg amik pic ni, comfrim x nmpak air2 tu.. kat situ x takut sgt nak men air... coz air takat paras buku lali je...haha
                                         
    for our safety... segala handset, beg duit ngan kuci motor dok dlm beg kecik ni...takut org curik time ktorg ngah bersuka ria...beg ni ktorg letak kat tengah2 air... puas hati aku!  lagipon tmpat ni mmg ktorg conqer hbis-hbisan....haha...gelabah gak tengok  bdak2 nkal mndi dekat2 ngan ktorg...
   ader cter disebalik crocs pink kepunyaan B ni...x tau la camna mende ni bleh jatuh dlm air... pejal separuh nyawa & b'sungguh2 menyelamatkn nyer... demi B, dia snggup wat pe je... klu aku, biar je la hanyut... blik kaki ayam je la...
  setelah berpenat-penatan... dengan rmbut2 basah ni ktorg nak blik dah... snggah minum dlu la... dahaga kot... next sem,jmpa lagi bukit wang!!!                             
    msa blik, bru aku prasan, dol x dek lesen rupenyer... takat lesen L je... nak wat cter, ader polis wat roadblock... ktorg prasan coz kreta asyik angkat lampu tnggi je bila selisih... bila aku nmpak roadblock tu , aku cepat2 bgi signal kat diorg... rupanyer, bkn ader paper pon... polis tahan keta jer... aku lalu wat bodoh je... yg dol, takut nak lalu... terpaksa la aku ngan pejal patah blik amik diorg.. cian B kena tnggal tepi jalan..haha
KakiBlog