Wednesday, March 30, 2011

~my SySteM is A dOwN~

korg smua mayb dah bca entry aku yg lepas psal my rock, my seoul
... well smua cter psal mnat aku kat muzik.. tpi ader 1 band aku tertnggal... seriusly muzik diorg mmg sedap n aku try deny... naper? sbb aku dengar yg diorg ni sbenar nye yahudi... aisyee... n than bru2 ni aku bru tau yg diorg ni bkn yahudi walaupon nma diorg cam pelik skit... smua jadik sbb aku bertaruh ngan B umo serj tankian tu brapa? ahah... last2 jmpa yg diorg ni sbenarnye armenian-american.... haha.. bleh la aku dengar aman n tnpa ragu2... ^_^ opsss... brapa umo serj? 44thun...hehe... B ko salah... aku x salah...coz aku x teka...


                  beri tepukan !!!  SYSTEM OF A DOWN (SOAD) !!!


                        like 2 this??? like, like, like super duper....

 maybe ader antara korg yg kata, "ek eleh... dia ni ketnggalan zaman la, SOAD thun bila weyh"..well jwapan aku... 1st, zamn kgemilangan SOAD around 2002... zaman tu aku dah hingusan + bdak baik lagi..haha...nak  download lagu pon x reti lagi....astro pon x dak lagi kat umah... 2nd, well, nama pon muzik, ofcoz dengar spanjang zaman.. lagi2 bila yg dpat muzik yg t'baik!


mari kita blaja sejarah... actually sejarah aku minat band ni... smua nik ngan che nab nyer pasal ni..haha.. masa aku knal band ni aku dah mnat A7X ngan alesana dah.. then che nab transfer bbrapa lagu cam chop suey ngan radio video... haha... i like... cuma mnat gitu2 je la... bru2 ni aku amik a bunch of vid clip diorg dri hardisk pejal... try dengar... bnyk lagi rupanyer lagu diorg yg sedap... aku je x prasan... lagu diorg i pelik2 tpi best.. aku 1 perasaan pelik bila dengar diorg.. pelik tpi suka... especially bunyik gitar... berbeza ngan band len  skit coz kbanyakn live concert, daron men gitar sorg2 .. dia la lead, dia la rythm... sbb tu kbnyakan lagu diorg kejap laju kejap plahan...                                          

                                        ~ list fev song~


                                            -  toxicity
                                                                    
                                           - chop suey
                                                                   
                                            -BYOB
                                                                   
                                            -aerials
                                                                  
                                          -kill rock n roll
                                                                   
                                            -needles
                                                                   
                                -lonely day (lgu background blog ni)
                                                                  
                                            -spider
                                                                   
                                            -question

---------------------------bnyk lagi , x larat nak taip----------------------




aku x tau apa masalah dia wat muka camtu??

haha... ni la serj tankian... vokalis nyer... gelak dlu puas2..haha... suara dia mmg layak dipuji la... diff than other, camna nak ckap ek? korg biasa dengar org bca Quran bertaranum kan? korg imagine dia menyanyi ngan bunyik bertaranum tu.. actually, kan awal2 tadi aku ckap diorg ni org armenia, so ader gabunga middle east nyer muzik gak...tu yg suara dia jadik camtu tu....actually bunyik middle east tu mmg strong.. slang diorg pon berbeza skit...tengok muka la.. cam pak arab kot.. ngan hidung mancung semcm + ngan janggut nyer..ehe






diz is daron malakian...haha...like3... aku suka dia coz muka dia mirip ngan sum1 (ader nilai sentimental skit n org nyer rahsia..hehe)... x leh nak compare dia ngan synyster gates, coz they r totally diff... klu A7X lebih cool n teratur , diorg ni serabut n spontan... especially daron slalu sgt 'high' (amik dadah)... menggeletek, menggeliat, berguling2 x tentu pasal ...tpi good news nyer petikan gtar dia skit pon x terganggu... thats da best thing... aaa... x lupa gak, dia pon penyanyi yg bek gak.. seriusly suara dia sedap (lgi sedap dri serj, aku rasa?)... susah nak jmpa suara laki yg mersik... tpi dlm lagu kill rock n roll suara dia super gedik..haha... klu perform live suka sgt x pkai baju... untung la aku bubuh pic dia pkai baju ni...haha


as a conclusion, korg bleh search live concert diorg kat u-tube.. kbanyakn nyer best .. tpi klu nak gmpak lagi carik yg 'rock IM' ngan 'big day out ' nyer... smpai sni je dlu...chow.... ^o^

Saturday, March 26, 2011

MoH Le kItE Ke PeRaK yOk!

kali ni aku follow trip kelas B sbgai audience jew... kan senang, x pyah wat keje..haha.... moh le kite..


day 1st... spanjang hari, dri pagi smpai petang... ktorg spend masa kat sini... pagi tu ader activity water confidence ( x dek pic coz x bwak enset..huhu)... ktorg blajar terapung dlm air n jurulatih akan lepaskan korg2 sorg2 kat tengah2 tasik...well, x payah risau coz ader safety jacket tpi kat tengah tasik tu ader buaya air tawar (tipu jer..).. cuma bnyk aktiviti yg perlukan team work jer... then lepas tu, ktorg mandi  n besuka ria smpai penat..haha


comey x kucing ni.... hehe... bila aku smpai sini, aku teringat pasal sunway lagoon... coz design seni bina lebih kurang jer... cuma sunway lagoon mmg fokus kat mesir purba... well... mmg enjoy kat sini smpai sunburn teruk muka aku...huhu... cuma beza kat sini, pemandangan gua batu kapur jadik background... seriously cun gila... sbb tu nma dia lost world of tambun... ala2, dlm utan gitu...


 mlm tu patut nyer ktorg ader bowling tournament kat ipoh parade.... tpi cancel coz full sgt... diorg pon x booking sapa suruh...huhu... well, aku jumpa ni, meet ferrari red cherry.... ouchhh...muahhh..



2nd day.... pagi2 buta ktorg dah smpai kat dlm gua ni... pelik btol... ni la gua tempurung kat perak... well camera punya function x brapa baik... pic ni je yg ok skit... mmg cantik kat dlm ni... tpi mengikut pakcik guide tu... laluan bwah tanah tu lagi cantik...ktorg amik pakej 1 jer... x dek masuk smpai ke sg bawah tanah tu...mcm2 mende pelik ktorg jmpa... cuma kelawar jer x dek.. sbb bukan musim dia mengawan...hmmm... korg jugak akan jmpa lady gaga kat dlm ni... heeee








ni plak galeri ngan masjid... time ni energy ktorg mmg dah menurun dah... x larat weyh... dah kemuncak kepanasan dah ni... singgah sembahyang kat masjid ubudiyah utk sejuk kan dri... disebabkn masjid ni mmg dah cantik, bila aku snap suka2 je pon dah cantik... like3....










next activity ktorg gi tengok making of labu sayong... kat kg sayong... kat sini diorg tunjuk camna nak wat labung sayong secara moden nyer style... teknologi bru, lebih produktivti la kata kan.. kat sini gak, korg leh dpat mcm2 buah tangan nak bwak blik...  korg tengok la pic kat atas ni... mcm2 ada....aku beli gak labu sayong yg itam tu... nak bgi mak....hehe...


diz is da best part bila korg dtang sini.... haha... bleh try wat sendri labu sayong ni... well ngan hasil seni aku.... dah siap labu sayong nyer... cuba teka apa yg jadi?


                                         

                                               cu teka ?


                                                                   
                                              cu teka ?







JGN GELAK!!! sapa gelak siap dia!!... aku rasa cool la hasil seni aku... sbenar nyer rmai yg wat mende ni sblom aku...tu yg senget-benget  bruk sgt rupanya...lubang tu hafiz yg wat yer....huhu





last destination.... zoo taiping... cam bdak2 plak aku... tpi mmg teruja bila dpat tengok binatang2 ni..hehe... sbenarnyer sejak kecik lagi aku nak naik keretapi... family aku slalu x bgi... dlu kena jln2 jer... kali ni sibuk nak jln2, kena naik keretapi plak...haisshhh, smua sbb x ckup masa... naik je la kretapi pon2 tu.....pon..pon... ^o^






gajah, gajah... mcm cter shin chan plak... seriously terkejut aku tengok taik gajah ni... besar giler...haha



kura2 ni nmpak dlm pic mcm kecik jer...tpi sbenarnyer besar gak menatang ni... dekat jer, korg bleh pegang2 dia... saja nak masuk pic ni coz aku teringat citer kanibal tu... ader ker diorg siang kura2 (aku rasa ketuntung kot) hidup2... sbb tu kura2 btol n bkn props...seharian aku loya x larat mkan.... tido smpai termimpi2.. bru aku paham naper Allah x bgi kita mkan mnatang 2 alam... korg bayangkn binatang 2 alam ni mmpunyai 2 organ penafasan... 1 paru2, 1 lagi kulit... camner nak sembelih?
dlm cter tu , walaupon kpala dah kena potong, kaki dia masih terkapai2 lagi.... sbb dia masih hidup n bernafas ikut kulit lagi...seriusly kejam giler! katak pon sma kes... MasyaAllah... x pyah jadik manusia la klu mcm tu...


pic kenang2an dillit oleh ular...haha.. ada berani? rm10 jer 1 pic... kongsi la 3 org....ular ni berat kot... tpi manja jer aku tengok... nak bela sekoq la..haha... bgi ular ni mkan blacky (hamster aku)...haha. well...perak mmg best utk dikunjungi... see u next time... nnti nak panjat maxwell lah plak... wohoo...




Thursday, March 24, 2011

PaKaT MaI PeNaNg WeyH!!! (chapter 3)

cu teka kat mna ni? eheh... patut nyer rmai yg tau.. sini station bas butterworth... aku turun dri sp, B ngan pejal dri a.star... walaupon aku lagi dekat... tpi aku smpai lagi lewat sejam lebih... smua sbb bas yg aku naik tu lmbat gila... dah la guna jaln lama bkn highway, pastu buruk n x dek aircond... huhu .. malang sungguh... moral of da value... kluar umah awal skit...
 
 
sementara pejal ngan B tunngu aku.. diorg sempat snap pic ni... oucchhh... totally gay!! eyeeekkk.. x malu sungguh... depan org rmai kot... rugi aku x tengok scene 18sx ni depan mata...haha.. B kata diorg ensem.. what a waste...
 
 
 

naik ferry kena posing dlu... masa tengok ombak tu, aku ternmpak bnda terapung mcm plastik smpah... bila dah zoom dekat bru perasan, bnda itu adalah obor2... teringat kat hana... cian dia... kat atas ferry ni best,ader angin bayu n perut yg men lagu bat country...grrrrr
 
 
 

time to melantak... mkann ringan jer.. mkn roti... aku apa lagi.. popcorn fev la... haha... x tau la naper aku suka sgt mkn mende alah tu.. heeee ... ^_^ 




naik bas rapid penang ni pon dah pkul 1 lebih... adehh... dah smpai lewat... nak wat camna.. finally ktorg smpai ke teluk bahang hmpir pkul 3 tau... plan asal... ktorg nak gi taman rama2... pastu turun blik ke batu feringghi coz B x pernah gi batu feringghi... tpi sbb dah lewat.. perut ni pon lapar yg amat... pkul 3:30 bru hbi mkn...tman rama2 tutup pkul 5... mcm x berbaloi jer... so??? any decision... cuba teka ktorg gi mna?


teka la?



teka la?








korg x payah risau klu tersesat kat sini... coz kat blakang ktorg tu ader map... korg akan gerak dri 1 checkpoint ke 1 check point ikut track yg disediakan... klu korg jln smpai hbis kat sini ader tmpat monyet, penyu santuary, rumah api, canopy walk...mcm2 lagi la... amik masa 3 jam jer...sbenarnya ktorg cuma smpai 2 checkpoint jer...hehe...fasilities kat sini lengkap, ader toilet, surau, bilik mandi, camping site, BBQ site... 


jom, let tracking!!! haha.. tengok tmpat pon dah tau outfit aku x sesuai.... dengan blaus bagai, selipar jepun plak lagi... adehh... jln je la...nak wat camna... lagi pon ader track kan.. yg best pasal tman negara ni, track yg ktorg jln ni, smua sepanjang pantai... so senang cter korg akan mengelilingi pantai la...haha... hati2 ngan biawak besar.. aku pernah terserempak.... dah nama pon taman negara kan??


haa... ini adalah pntang larang... sila baca board... jgn buang smpah merata2... tmpat ni cantik sgt... rugi jer nnti...aku baca tau smua peraturan..hehe
 
 

dah smpai 1st checkpoint.... apa bridge ntah.. haha... sbenarnya nak smpai sini dlm 15-20 minit gak... tpi ktorg jln laju gila... dah smpai dlm 10 mnit... tengok la kaki B ngan pejal.. mna nak banding ngan kaki aku...huhu

dah penat ni... lepak kjap kat tangga... ishkk.. mmg susah nak masuk utan ni..haha.. tangga ni serius curam... cuma dri atas x nmpak sgt la..
 
 

checkpoint ke-2 (sndiri punya checkpoint)... lepak tepi pntai... hehe... x pernah aku imagine lepak kat tepi pntai smbil mkan popcorn(saki-baki tdi)... apa lagi.. posing la... laut kat blakang tu x nmpak pon.. sapa ntah yg snap pic ni...
 
 
 





aku x paham apa motif pic ni... background kosong jer... mna laut???
lepas diorg dh puas men pasir.. ktorg pon patah balik la... memandangkan bau bdan pon baik punya masyam, ktorg singgah mandi dlu.... tracking penat gak... cuma ktorg x dek persediaan yg ckup jer.. next time bleh bwak kemah ngan wat BBQ..hehe  


hehe... lawa gak pic aku amik ni... pandai focus..hehe.. al-kisah pejal yg kepenatan n rasa nak muntah sejak turun dri bas lagi... korg paham la, jln nak gi teluk bahang ni paling scary skali.. dah la naik bas, aku nasihatkan korg jgn dok depan skali... mcmn naik tranformer vs decepticon je rasa nyer....hehe.. slumber je mamat ni... best gak dpat landing nih..eheh


cantik pemandangan kat sini... enjoy jer la.. mcm kampung nalayan pon ader... aku tengok , masa petang2... org2 tempatan suka bwak anak2 diorg jln2 kat sini... klu la umah aku kat sini... tiap2 ptg aku lepak wat asgmnt kat sini (buat ke?)..haha... shooting video arab pon ok gak..hehe 




yeah... dah smpai... hotel ktorg... haha.. tipu jer.. mna la aku mampu... dah smpai batu feringghi.. jln2 tengok barang je la... agak nyer aku dah cter dah masa chapter 1 dlu... tpi kali ni aku nak tnjuk bnda2 comey yg korg bleh dpat kat sini... check it out...




 
 
aktiviti terakhir... mkn ais-krim smbil tnggu bas..haha... kredit to pejal... coz blanja 2 scoop ais-krim... nyum2... lepak kat bus stand smpai usha mat saleh ensem..hehe
                   tamat smpai sini jer.... see u again penang!!!


KakiBlog