Thursday, March 24, 2011

PaKaT MaI PeNaNg WeyH!!! (chapter 3)

cu teka kat mna ni? eheh... patut nyer rmai yg tau.. sini station bas butterworth... aku turun dri sp, B ngan pejal dri a.star... walaupon aku lagi dekat... tpi aku smpai lagi lewat sejam lebih... smua sbb bas yg aku naik tu lmbat gila... dah la guna jaln lama bkn highway, pastu buruk n x dek aircond... huhu .. malang sungguh... moral of da value... kluar umah awal skit...
 
 
sementara pejal ngan B tunngu aku.. diorg sempat snap pic ni... oucchhh... totally gay!! eyeeekkk.. x malu sungguh... depan org rmai kot... rugi aku x tengok scene 18sx ni depan mata...haha.. B kata diorg ensem.. what a waste...
 
 
 

naik ferry kena posing dlu... masa tengok ombak tu, aku ternmpak bnda terapung mcm plastik smpah... bila dah zoom dekat bru perasan, bnda itu adalah obor2... teringat kat hana... cian dia... kat atas ferry ni best,ader angin bayu n perut yg men lagu bat country...grrrrr
 
 
 

time to melantak... mkann ringan jer.. mkn roti... aku apa lagi.. popcorn fev la... haha... x tau la naper aku suka sgt mkn mende alah tu.. heeee ... ^_^ 




naik bas rapid penang ni pon dah pkul 1 lebih... adehh... dah smpai lewat... nak wat camna.. finally ktorg smpai ke teluk bahang hmpir pkul 3 tau... plan asal... ktorg nak gi taman rama2... pastu turun blik ke batu feringghi coz B x pernah gi batu feringghi... tpi sbb dah lewat.. perut ni pon lapar yg amat... pkul 3:30 bru hbi mkn...tman rama2 tutup pkul 5... mcm x berbaloi jer... so??? any decision... cuba teka ktorg gi mna?


teka la?



teka la?








korg x payah risau klu tersesat kat sini... coz kat blakang ktorg tu ader map... korg akan gerak dri 1 checkpoint ke 1 check point ikut track yg disediakan... klu korg jln smpai hbis kat sini ader tmpat monyet, penyu santuary, rumah api, canopy walk...mcm2 lagi la... amik masa 3 jam jer...sbenarnya ktorg cuma smpai 2 checkpoint jer...hehe...fasilities kat sini lengkap, ader toilet, surau, bilik mandi, camping site, BBQ site... 


jom, let tracking!!! haha.. tengok tmpat pon dah tau outfit aku x sesuai.... dengan blaus bagai, selipar jepun plak lagi... adehh... jln je la...nak wat camna... lagi pon ader track kan.. yg best pasal tman negara ni, track yg ktorg jln ni, smua sepanjang pantai... so senang cter korg akan mengelilingi pantai la...haha... hati2 ngan biawak besar.. aku pernah terserempak.... dah nama pon taman negara kan??


haa... ini adalah pntang larang... sila baca board... jgn buang smpah merata2... tmpat ni cantik sgt... rugi jer nnti...aku baca tau smua peraturan..hehe
 
 

dah smpai 1st checkpoint.... apa bridge ntah.. haha... sbenarnya nak smpai sini dlm 15-20 minit gak... tpi ktorg jln laju gila... dah smpai dlm 10 mnit... tengok la kaki B ngan pejal.. mna nak banding ngan kaki aku...huhu

dah penat ni... lepak kjap kat tangga... ishkk.. mmg susah nak masuk utan ni..haha.. tangga ni serius curam... cuma dri atas x nmpak sgt la..
 
 

checkpoint ke-2 (sndiri punya checkpoint)... lepak tepi pntai... hehe... x pernah aku imagine lepak kat tepi pntai smbil mkan popcorn(saki-baki tdi)... apa lagi.. posing la... laut kat blakang tu x nmpak pon.. sapa ntah yg snap pic ni...
 
 
 





aku x paham apa motif pic ni... background kosong jer... mna laut???
lepas diorg dh puas men pasir.. ktorg pon patah balik la... memandangkan bau bdan pon baik punya masyam, ktorg singgah mandi dlu.... tracking penat gak... cuma ktorg x dek persediaan yg ckup jer.. next time bleh bwak kemah ngan wat BBQ..hehe  


hehe... lawa gak pic aku amik ni... pandai focus..hehe.. al-kisah pejal yg kepenatan n rasa nak muntah sejak turun dri bas lagi... korg paham la, jln nak gi teluk bahang ni paling scary skali.. dah la naik bas, aku nasihatkan korg jgn dok depan skali... mcmn naik tranformer vs decepticon je rasa nyer....hehe.. slumber je mamat ni... best gak dpat landing nih..eheh


cantik pemandangan kat sini... enjoy jer la.. mcm kampung nalayan pon ader... aku tengok , masa petang2... org2 tempatan suka bwak anak2 diorg jln2 kat sini... klu la umah aku kat sini... tiap2 ptg aku lepak wat asgmnt kat sini (buat ke?)..haha... shooting video arab pon ok gak..hehe 




yeah... dah smpai... hotel ktorg... haha.. tipu jer.. mna la aku mampu... dah smpai batu feringghi.. jln2 tengok barang je la... agak nyer aku dah cter dah masa chapter 1 dlu... tpi kali ni aku nak tnjuk bnda2 comey yg korg bleh dpat kat sini... check it out...




 
 
aktiviti terakhir... mkn ais-krim smbil tnggu bas..haha... kredit to pejal... coz blanja 2 scoop ais-krim... nyum2... lepak kat bus stand smpai usha mat saleh ensem..hehe
                   tamat smpai sini jer.... see u again penang!!!


KakiBlog