Wednesday, June 29, 2011

~HiLanGKah SenSe SeRam AkU? ~

mesti rmai antara korg dah tengok movie ni kan? haha... aku bru jer tengok semlm... for me, ok la movie ni, compared ngan filem2 seram melayu len... yg sepupu aku terjerit2 tengok, aku bleh tergelak2 plak...haha... sebenar nyer aku dah ngantuk sgt dah... dah la merempit dri a.star smpai SP (pnat giler..cehhh)... mata pon bukak separuh jer... tpi nak tengok gak smpai hbis...


back to the movie... sbenar nyer aku tabik gak la ngan KRU nyer film... at least dia bleh wat movie tu nmpak real... gambar pon cantik... x mcm cter hantu typical, gelap smpai x nmpak apa...alih2 , jerit sna , jerit sni (korg tau la sapa yg suka wat movie antu syok sendri tu)...... adehh pnat telinga aku mendngar nyer... syabas kat syahir, lakonan dia hidop gak... x dek la teruk sgt utk 1 st lakonan...


back to the topic... apsal aku tergelak2..hmmmm ntah la... maybe sense of the horor aku dah ilang kot? well, sblom ni aku dah tengok movie len yg jauh lagi seram (bkn seram antu la).. klu babak jack mkan kulit muka dia sendri tu, aku dah tengok dlm cter         wrong turn, hill have eyes, x pon citer SAW... babak2 ngeri daging bersepai, darah meleleh, bijik mata tersumbul, otak terkeluar tu mcm x dek paper dah... muka antu tu x takut ke? takut gak (sma bruk ngan cter wrong turn tu la)... klu dlu aku bleh terjerit2 tengok cter camtu...skrang dah x dek impak dah..haha... tpi klu cter seram sgt pon susah, smpai terbawak2 dlm mmpi nnti...aishhh...

Friday, June 24, 2011

~KeTiAk Mu TeTaP MnJaDi PujAANn HatiKu~


haha...ni bukan aku cakp ek? definitely not me!... sbenar nyer camni... aku tlong B carik info utk assgmnt sales n promotion.. ktorg kena promote produk n kebetulan dia dpat garnier for men..haha... actually pencuci muka je...tpi ktorg jumpa vid ni skali...




1 st reacton dia... "wow! cantik nyer ketiak dia"...huh? aku pelik la... then, hana plak dtang "a'ah la, ketiak dia cantik!" ... haha... seriously 1 st time seumur hidop aku, aku dengar org memuji ketiak... slalu klu body part laki, six pack ke?, lengan ke? biasa la dengar... then, kali ke-2 dia tengok pon, reaksi dia still sma ... haha... dia kata, dia snggup tido kat ketiak laki tu dri tido kat bantal... haha.. smpai camtu skali...maybe sbb aku x pndai menilai kecantikan ketiak kot...adehhh....

~AdAkAh mEreKa BUSUK???~

rajin plak aku update entry ni...hehe ... sbenarnya aku bru hbis tengok lord of the ring the, two towers ... pnat sgt tengok movie selama 3 1/2jam tu... aku pon tertido ler... bleh pak bwak badi msuk mimpi (maybe sbb aku x hbis tengok smpai the return of the king kot)... aku mimpi lawan ngan orcs, smpai x larat..penat...x larat... adehh..pnat...bila nak habis ni?...adeh.... tpi tu bkn persoalan nyer...  persoalan nyer...


                             adakah mereka busuk???!!!



klu nak bandingkan orcs xpon gollum, mmg la diorg tu bsuk... tengok gigi sudah (aku mmg pantang ngan org gigi buruk ni) ngan kotor2 n lumpur nyer...eyekkkk... tpi yg aku nak pertikaikan , watak2 utama kat atas ni... ye la walaupon diorg ni ensem2 (especialy legolas, i likee) , tpi kan, baju yg diorg pkai tu kain dah mcm guni dah, rambut messy, ngan berjambang + bermisai lagi, rupa cam basah je... xbsuk ke? mmg dengar cam pelik, tpi aku sanggup nak gi zaman tu semata2 utk bau diorg...haha... kwn ak kata diorg wangi? huh? ye ke?.. camna nak pasti kan?? x puas hati aku...

Thursday, June 23, 2011

~tIme MnGiNsAfKaN dIrI~

        korg suka baca majalah apa? aku brani taruh la, mesti bnyk majalah hiburan kan? kebanyakan gurlz suka majalah remaja.. aku?? aku pon suka baca, tpi x suka beli... sapa2 beli, aku tmpang la baca sekaki..hehe.. bru2   ni aku ader baca novel cinta, tajuk nyer 'cinta 3 suku'.. tajuk cam best...sapa ntah penulis nyer.. x penting yg pasti aku x hbis baca pon.. aku baca suku je, sesuai la ngan tajuk novel nyer...hehe...smua  sbb novel tu mcm  pelik je... mcm x normal... can u all imagine, hubungan antara adik /abg bleh bersyg2 plak? 'adk syg x kat abg?'.. 'abg jgn wat camni, adk syg kat abg"... eyekkk!! grozz ...mcm sumbng mahram pon ader... penulis tu x pernah ader abg kandung kot?  aku x pernah ckap ngan abg aku camtu... aku tnya kwn2 aku yg len... sesyg mna pon diaorg, diorg x wat camtu gak la... yeeee... bkn takat tu jer.. cara dia gmbarkn watak heroin dia tu, menyampah sma skali... 1st, dia kta watak heroin tu tomboy... pastu x hbis2 mention dia 'cute' naper?.. ishhhkk, x payah la... slalu org akan tengok tomboy sbgai "ensem".. skalipon dri sudut  pndangan pompuan.. walaupon tomboy tu semmmg nyer lawa , org mesti kata camni, "klu tomboy tu jadik pompuan btol mesti cun".. bru btol... ini, menmpakn watak heroin tu bertambah gedik je...dah la heroin dia suka wat loya burok..its not funny ok? menyampah lagi ader...hmmm... one of da ever worst novel aku baca... bkn nak mengutuk, cuma pndangan org len pon bleh jadi rujukan kan?? kan??

  sbnar nyer aku bkn nak cter psal novel tu.. aku nak cter psal novel ni.. tadaaa...
haaa... bru sesuai ngan tajuk entry ni.... hehe...novel ni abg aku yg beli... novel  ni x mcm novel biasa yg slalu ngan ayat berbunga2 tu... klu novel ni ayat berbunga2 mesti korg x paham..haha... ok, berbalik kat novel ni... sapa Hulagu khan tu? ahhaaa... dia cucu kpd Genghis Khan, penakluk dunia... apa yg hebat sgt pasal dia? well, atuknyer si Genghis khan tu x dpat menakluk baghdad, tpi si Hulagu ni berjaya menakluk kota 1001 mlm tu... 
klu kat skolah  dlu aku dok mnghafal faktor2  kejatuhan bani Abbasiyah dsebbkan khianat org dlm, khalifah yg lemah n tamak, rakyat yg mengabaikan ilmu pengetahuan n lebihkan hiburan...  tpi smua tu aku x nmpak secara jelas..juz hafal semata2... bila dah baca novel ni, baru aku nmpak betapa teruk nyer peristiwa tu smpai beratus ribu org mati masa org monggol dtang...buku2 ilmu yg jadik kebanggaan Baghdad smua kena bakar, pastu diorg campak dlm sungai, terlalu bnyk smpai hitam air sungai tu.. btol2 org yg x bertamadun...isshhkkk...


babak yg aku 'like'


~ org monggol yg penoh tipun daya ni konon nyer nak wat perjanjian damai, diorg suruh org baghdad bwak org alim ulama ngan cendiakan (bkn askar tau), diorg ditempatkan disuatu khemah dan dijamu ngan pelbagai mknn n minuman yg enak2...

'nenek moyang kami berpesan, apabila menakluk negara islam,perdayakan dlu org alim nyer agar doa x dimakbul.. perut kamu perlu diisi dengan mkann yg haram'


sbenarnya, mknn tu smua bercampur ngan babi n arak... org2 islam terkejut, tpi x leh wat paper.... diorg akhirnyer dibunuh beramai2....




~"umayiduddin muhamad al-aqami, nama mu akan diingat sehingga hari kiamat sebagai pengkhianat bangsa dan agama" kta seorg pompuan  yg geram ngan menteri tu... 

menteri x guna tu penkhianat no.1. aku baca pon naik geram dengan tipu helah dia...ishhkk....




~ apahal2, watak raja mesir aku paling suka... dia snggup nak lawan ngan tentera monggol , padahal negara len smua kecut perut.. tambahan lagi mesir time tu tengah memberontak... dia x peduli pon, sebalik nyer dia naik kan semangat jihad rakyat mesir utk berperang... yes!!! i like!!

 for ur information, korg bleh tengok blog ni... dia citer dri zaman Genghis Khan smpai ke cucu n cicit nyer....blog ni pon ader kata org monggol pernah nak tawan tanah Jawa... tpi x dpat.. naper??? check it out!!! http://mistisfiles.blogspot.com/

Sunday, June 19, 2011

~127 hOuRs~


citer apa ni? jeng3!!!.. dlm bnyk2 citer , aku minat nak tulis cter ni... eceh.. dah jadik pengkritik filem plak dah ... hehe... crita ni lebih kurang mcm cter buried yg aku cter sblom ni.. dri awal smpai hbis, kat situ jer... knapa 127 hours??? citer ni mengisahkan sorg mamat yg sngt suka kan x-treme aktvt... suka sngt hbiskn masa merayau2 kat grand canyon... than nak jadikan cter , dia jln kat tengah2 luarah camni


 n tangan dia tersepit kat celah2 batu mcm tu... dia tersangkut selama 127 jam dlm posisi yg sgt x selesa.. can u imagine camna nak survive n apa yg perlu dia wat utk terus survive dekat tmpat yg imposible manusia nak lalu pon....air yg dia bwak pon ader stengah btol , beberapa tools, tali , kamera ngan pisau yg tumpul .. enset x dek, dia x bwak... x dek saper tau dia gi situ... nyesal gila x bgi tau parents dia mna dia gi...so, moral of the value, klu nak gi mna2 jgn lupa bgi tau org tersyg ye? ader 1 babak tu,dia terlalu dahaga smpai  bleh terbayangkan saki-baki air oren yg ader kat seat blakang kreta dia...alahai..cian nyer.. mcm kita puasa, asyik terbanyang air coke yg ader ais tu jer...
benda yg aku paling suka pasal movie ni, hero dia bnyk pakai kuasa imiginasi, klu nak ikut kan, dia mmg x dek hrapan nak hidop dah sbb x dek org akan jmpa dia pon.. tpi dia bleh imagine dia pegi party ngan kwn2 dia, dia gi keje... aku teringat sir jat cter pasal kuasa imiginasi.. hehe.. babak yg aku paling x tahan skali, dia minum air kencing sndri n mkan contact lens utk survive... x leh imagine aku nak mkan contct lens aku yg kaler grey tu..huhu...  ending?? lepas hidup slama 5 hri, dia decide nak potong tangan dia yg tersepit tu dengan pisau tumpul made in china ... actually tangan tu dah start mereput dah pon...dgn keadaan dia yg semmgnyer x dek tenaga tu, dia patahkn dlu tangan dia , bru dia potong...babak ngeri tu boleh korg bayangkn mcm tengok cter SAW ye... finally dia smpat gak jmpa manusia len kat tengah2 grand canyon tu.... moral cter ni.. imagine klu dia x decide nak potong tangan dia n rela tunggu smpai ader org nak slamat kan dia? dpat ke dia terus idop klu bkn dia sndri berusaha nak kluar dri situ.. well , citer ni cter btol.. n aku repect ngan hero sbenar cter ni  :)

Friday, June 10, 2011

yOuR BetRaYaL!!!!!

      huh, lama giler aku x up-date blog... well, x dek kesempatan jer... apasal tajuk entry ni your betrayal?? sbenarnyer ni single t'baru dri bullet for my valentine (BFMV).. best gak layan...

      well , sbenarnyer lagu ni ader kaitan skit ngan kehidupan aku kebelakangan ... betray....hmm...khianat... pedih kot... lagi2 bila kena ngan org yg rapat ngan kita...dri situ aku blajar, walau mcm mna pon baik kta ngan seseorg, jgn letak kepercayaan 100%... coz one day, they will turn n stab from da back..especially klu melibatkan lelaki...
    
     honestly, aku mmg bkn jenis perampas bf org, apatah lagi bf kwn baik sendri... biasa nye, klu ngan bf kwan2 aku , aku akan bhasa kan dri 'aku' n 'ko'... naper? aku nak tunjuk kat situ ader gap antara aku n dia...juz frenz, not more than that... x payah nak jelez2... lagipon ko kan ader bf... sapa la aku... bf pon x dek.. ... lagi 1, .unbelievable, dpan mamat tu ko bleh jatuh kan maruah aku....apasal? ko rasa tercabar ngan aku ker? sbb aku lagi cute dri ko smpai bf ko x pndang ko dah ke? ko lagi percayakan mamat tu dri aku ,bf ko yg sbuk mnggatal kat aku, ko bleh ingat aku yg nak ngorat dia?... tlong la ikat dia elok2 skit.....  aku x hadap langsung bf ko tu..ceh...


    klu melibatkan masa depan, jgn bersubahat ngan dia utk wat benda x elok...JANGAN sesekali korbankan dri korg utk dok kat tempat dia, sma2 tanggung susah la konon... silap2 hribulan pointer GPA jatuh... nama kita yg bruk ... kita yg kena jwab depan lecturer...dia bleh lepas tangan n  blah camtu jer... kwn baik konon... skit pon x simpati, apatah lagi nak say "sorry and thankz for scarified urselve for me"   :(    daaa... talk to my hand!!!
KakiBlog