Friday, July 22, 2011

~ Ada APa NgaN PD???~

cuti mid sem semnggu... time utk jejln..hehe....  tujuan sbenar nak gi kutip durian kat dusun ayah ku... tpi melancong ( ke melencong?) smpai ke PD...



               mkn2 je dok tepi pntai ni... mkn laksa + ABC... 
                                      wow... what a perfect!!


                                       bdak takut air...haha


                                        mlas nak mandi la..haha


        moral of da value... jgn pkai tdung style ni klu dtang pntai...   
                    mengerbang x hbis sbb kena tiup angin 
                     (nasib baik aku dah pin bnyk..huhu)


                                            my mom :)))


         dah smpai dah dusun... smpat posing ngan anak kmbing 
                               (mcm pegang anjing jer??)


                     nakal 2 beradik ni..main pnjat2 kat tebing...


       finally blik umah ngan guni yg penuh ngan durian...haha ^o^

Sunday, July 17, 2011

~steaMboaT tiMe~



                       location~ steamboat antarabngsa , bangi
                       time~ 10 mlm
                       p/s: thankz to k.alia coz blanja ktorg.hehe

~X-cDeNT dEpaN MaTA~

sbenar nyer ni bkn kali pertama..kali ni msuk kali ke-3... kali ni jgak yg paling teruk skali...yg paling best skali, setiap kali time xcdent dpan mata tu, tiap kali tu jugak la aku ngah mkn... apa lagi, ternganga la mulut aku yg penoh mknn tu ..haha... sbb tu aku x suka mkn tepi jln...



haaa... lebih kurang camni la... tpi yg terbalik tu van...bkn kreta... nak wat citer camni... mak aku ajak gi mkn kenduri jiran aku... cucu dia aqiqah (klu x dek aku, jgn harp mak aku nak gi kenduri tu..haha) .. tengah syok2 makn ader bnyik break kuat... pastu tengok2 van tu dah terbalik, 200 meter je dri aku...selekoh tu mmg bhaya skit... kreta smua laju jer, maklum la, traffic light hijau...mak aku kata 
"org tu xcdent sbb tengok kta mkn kot??".. haha... mak aku pon pndai wat lawak....

Saturday, July 9, 2011

~trAnSfORmER 3!!!~

old prime vs optimus prime!!!

yeah yeyeyeye!!! finally dpat gak aku tengok transfomer... tu pon selepas 3 mnggu tyangan kat pwagam.. sob2..but, its ok babe...sbb penantian ku dah berakhir...haha....wlaupon bkn 3D...aku still puas hati..yes!  

                            dlm citer aku xhbis2 sbut COOL!!!!




aku x kisah korg nak kata aku mcm bdak laki ke apa ke... yg aku tau aku mmg mnat tranfomer..especially bumble bee...syg dia...super like him... cute giler wlaupon tnpa suara...cool... ferrari red cherry yg bru tu pon aku suka gak..haha...aku x larat nak cter sinopsis sbb cter dia pnjang sgt n agak complicated... korg tengok la sndri... x rugi pon tengok...

Tuesday, July 5, 2011

~SeRiZaWa!!!!~



haha...aku ckup suka dialog tu, setiap kali nak gaduh mesti jerit kuat2 TAMAO SERIZAWA!!!.. aku pon nak jerit gak ar... SERIZAWA!!!!


                                  ni la movie nyer... crow zero 

klu nak ikut kan cter ni x dek paper la sgt...melainkan aksi2 bergaduh (seriously cool!!!)... jln cter simple... xpayah susah2 nak pkir... hero dia takiya genji nak try nak jadik ketua kat skolah tu (actually skolah terteruk kat jepon kot?)... so, dia kena lawan si serizawa yg dah lama jadik kepala kat situ... watak serizawa cute sgt... x caya tengok ni...


tengok? dia pkai helmet kura (org kedah pnggil) pon still comel... ^_^

serizawa ni nma jer samseng... bawak motor pon x reti (x per serizawa, aku leh bwak ko jln2..hehe).. seriously dia bwak motor lintang pukang sampai terbabas masuk tiang gol... kena kejar gan polis bleh plak dia lari... mmg pantang org panggil dia "chicken" (pengecut kot?)... dia mmg kuat giler.. tpi ending nyer dia kalah ngan genji...huhu...hero ku....

 kawaiiii!!! ^o^

citer ni, kebanyakn boyz je yg tengok... klu korg tnya gurlz, biasa nyer diorg x tau... aku naik status kat fb pon, boyz jer yg komen ...haha...



~baBy aNd Me~

sejak kebelakangan ni aku layan citer korea ngan jepun plak...haha... well, dah boring x dekmmovie best dah.. bntai je la.. jannji filem... coz aku x suka tengok drama... citer berjela2... x snggup aku nak hbiskan masa aku smpai 30 jam , cuma nak tengok 1 cter je... dah tu, klu jenis aku ni, bleh jadik marathon non-stop..haha...


ni la poster movie tu.... haha... dua2 cute kan? aku rasa sesuai la kombinasi hero jambu ngan baby comel ni... hehe...kredit to ain coz bgi movie ni kat aku... jgn kata aku x tengok plak...aku tengok gak tau (wlaupon dah setahun amik..hehe) .. sinopsis dia pasal hero dia sbgai bdak skolah yg samseng n x bertanggungjwab smpai mak bapak dia pon lari dri rumah (weird?)... 


              comey sgt! dia slalu bwak baby tu kat blakang..haha



satu hari tu, ader org tnggalkan baby yg comey ni dlm troli masa dia ngah shoppng (untung la ko playboy)...siap  ader surat skali suruh dia jaga baby tu...haha... gelabah la dia... mula2 dia mmg x bertanggungjwab smpai snggup nak buang baby tu... tpi kantoi ngan cctv....haha..padan muka....


sampai hati dia nak buang baby yg comel ni kan?...huhuhu

pastu jadik la mcm2 conflict dlm hidop dia... smpai dia terpaksa bwak baby tu pegi skolah... tebal muka pegi mintak susu badan kat ibu2 yg ader baby... kena wat keje part time smbil bawak baby, mmg susah sbb kebanykan org x bgi..(kan mak ayah dia lari dri rumah)... klu korg nak tau sapa sbenar nyer baby tu... korg tengok ar sndri...haha



KakiBlog