Tuesday, December 6, 2011

~ RouNd2 LanGkWi (ChapTeR 4)~



kali ni x dek gmbar pembukaan ... haha.. cuba teka aku gi mna plak kali ni? apa benda kat bwah ni?... actually dlm entry yg lepas, aku dah pegi dah tmpat ni...  ikut trip bdak skolah... tpi x syok la, sbb masa terhad n x bebas.. kali ni aku gi ngan bebe... nak spend msa kat sna brapa lama pon, suka hati aku la,,, haha
well, once again welcome to wildlife n bird paradise!!! hahaha


korg bleh dpat kan 1 set mkanan ngan hanya RM 6.. ader makann ikan, mkann burung. carrot, kobis ngan tomato... klu korg x beli , rugi tau!!!





gerai ni la yg jual mkan haiwan tu... ader kat pintu msuk...




meet MR.tupai... cute sgt smbil mkn kacang panjang... manja ^___^


bebe ngah bermesra ngan burung puyuh... sbenar nyer masa ktorg smpai ni burung2 dah kenyang... dlm pkul 1@2 smua terbang lari naik atas pokok...memandangkan burung puyuh x bleh terbang, jadik dia dok kat bwah je la...haha.... melepas la ktorg nak bagi brung warna-warni mkn..huhu


time ni aku agak bertuah lah kan... burung merak jantan  ni ngah mengorat awek dia...so, dia kembangkan la ekor dia... cantik kan? sgt macho...haha... tengok live beb! tpi susah sbenarnyer nak amik pic ni, sbb burung ni asyik berpusing je .. aku pon terpaksa la ikut berpusing2 skali...haha



kancil ni pon sgt manja... dia suka mkn kacang panjang.. mula2 kerek skit.. nyorok dlm rumah... tpi lepas , tunjuk kacang kat dia... dia pon datang... alaaa, mcm panggil kucing utk bgi mkan la kan...haha



kecik je kancil ni, mcm mna la dia bleh sepak terajang anjing dlm hikayat pamameswara??


ni dlm  sngkar burung merak... bleh msuk yer... brung merak ni suka mkan kubis, tpi klu time dia nak mengawan, x payah bagi la.. dia x hadap pon... agak nyer skrang ni musim mengawan kot...



dlm sangjar merak ni pon ader rusa jgak... rusa ni manja sgt... ktorg bagi nma dia manja... suka mkan carrot ngan kubis...comel... bleh usap2 lagi...

sbenar nyer ader cara nak bgi burung unta ni mkan.. korg tadah tangan korg ngan kubis tu... nnti burung tu akan amik sndri dri tangan korg... JGN GENGGAM TANGAN... nnti burung tu mkan ngan tangan korg skali , baru tau... tpi disebabkan aku takut takut ngan paruh besar burung tu, aku campak je la kubis... haha




tempat yg dinanti2... sangkar arnab..haha.. cute2... ader yg berdiri 2 kaki... ader yg panjat atas peha... ader yg pandai mencuri... aku letak mkann len kat atas krusi... arnab coklat + putih panjat kerusi curi mkanan.. haha.. nasib baik dia comel.... tarik telinga baru tau...






kolam ikan koi jepun... cantik sgt... aku suka kaler silver....wow... kat kolam sebelah ader ikan aripama dri amazon.. sejenis ikan air tawar terbesar di dunia... mmg besar... panjang ikan tu lagi tnggi dri aku kot... huhu..


 habis melawat wildlife, ktorg gi Teluk Yu plak...








kat sini ombak kuat... agak bahaya la klu nak mandi.. tpi klu nak lepak2, best la... sbb angin nyer kuat...





yeah! ikan Yu sudah ku tawan!





next aktvti.... memandangkan org asyik ckap yg laksa kat airport tu sedap... maka aku n bebe pon menerjah kesana... wow... mmg rmai org... tempat strategic, cuma bukak kerusi n meja je kat tpi pantai...open air....
ditemani pohon Rhu ngan air sepoi2 bahasa... cewahhh





nmpak x pokok yg merimbun2 tu?? tu la pokok rumbia, yg org wat atap rumah tu.... tpi hati2 skit sbb berduri2 tau!

yeah! laksa n cendol dah smpai... laksa dia mmg sedap... sbb dia campur banyak jenis ikan... kuah kaw ngan telur pon bagi sebijik... cendol pon not bad! kombinasi mantap...



balik melepak kat cenang plak... mmg x dek keje... saja nak tengok org men parasailing... utk local tourist... korg bleh dpat dlm RM50 je... teringin gak nak naik, tpi duit x ckup.. haha.. nnti klu ader rezeki... aku update entry len...daaaaa....
KakiBlog