Monday, March 19, 2012

~LIMA 2011~


LIMA 2011 time december .. skrang dah march dah pon.. lmbat update sbb bru dpat pic ni.. credit to wan kcm sbb bgi pic ni.. ^___^



time dinner kat bamboo restaurant ktorg bernasib baik jmpa ramli sarip.. haha..  ptg tu sempat dengar suara ramli sarip kat trpi jalan je.. kbetulan sbb jalan blik ke blik sewa jalan yg sma ke tapak karnival LIMA 2011.. dengar suara pon jadik la.. tpi ktorg bernasib baik sbb dpat jmpa dia mlm tu...yg paling aku x tahan skali, majid bleh berlakon "eh? ramli sarip.." (smbil lalu kat dpan ramli sarip..haha).. padahal dri awal lagi dah tau, ramli sarip mmg mkan kat situ.. 


thankz to ramli sarip.. mmg sporting la..



sini nma nyer pemandangan indah.. dri sini korg bleh tengok ngan jelas pemandangan langkawi termasuk ngan rail airport skali.. mula2 aku x pham sgt function attraction tmpat ni, rupanya utk LIMA.. so, klu korg dtang tmpat ni, korg bleh nmpak air show ngan lebih jelas lagi la...klu x, parking kat tepi airport pon bleh.. buat mcm kreta sewa aku yg hbis minyak hari tu.. bajet mcm tengok rehearsel air show, padahal minyak hbis... haha


tengok abg tu punyer lens kamera... hebat x? hbis murah pon RM 10k tu...



maaf la.. pic jet tu kecik je... tpi yg realiti nyer, besar yg amat klu tengok depan mata.. especially klu jet tu terbang atas kepala.. cam dekat sgt.. bunyik jet bingit sgt... bergegar jantung dibuat nyer.. bleh imagine la mcm mna saudara islam kita kat afghanistan ngan iraq ketakutan bila ader jet pejuang terbang atas  umah diorg... mmg ketakutan siang mlm.. aku yg dengar pertunjukan pon dah bergenang air mata..


aku rasa pilot yg wat air show ni sgt ensem.. klu dia x ensem pon, dia tetap ensem gak...




ni pameran kapal laut di awana porto malai, kat cenang... kat blakang tu kapal laut india...







ptg tu smpat lagi singgah mandi kat sungai korok.. asal nyer nak naik lubuk semolang kat atas, tpi sbb dah pkul 5... takut x smpat turun... jalan dah la sepit + bahaya + gelap.. so, ktorg pon mandi la kat sungai korok kat bwah tu...




aktiviti mlm.. BBQ!!!.. location kat pantai cenang.. so, ktorg beramai2 enjoy pangang ayam smpai menyanyi + main gitar.. btol2 suasana pantai...


pkul 1 pagi bru api menyala tau!



gelap weyh.. suluh pakai torch light enset je... huhu


sedap nyer..nyum2



~ ShUn OgUrI ~

Sapa shun oguri ni? klu korg mnat tngok cter jepun.. korg mesti knal ngan dia.. haha.. sbb nyer dia mmg bnyak blakon cter drama... semenjak kebelakangan aku dah start bosan giler.. hampir smua movie aku dah tengok.. so, aku start berjinak2 ngan cter jepun plak... disebabkan kbanyakan cter aku tengok ader muka dia, so aku pon nak cter skit la psal dia..haha


                                                   crow zero




Takiya Genji

sblom ni pon ader preview psal cter ni gak.. cuma aku cter psal tamao serizawa je.. sebenar nye ni bkn 1st movie aku tengok dia blakon.. sblom ni pon dia ader blakon GTO gak.. cter yg aku tengok msa aku skolah rendah dlu..



aku suka tengok time genji sisir rambut kebelakang guna jari... wow... cool giler!! rmai gak bdak laki yg tiru style rmbut dia.. tpi x sehensem genji la kan.. hehe


Hana Kimi




Sano 

cter ni pon dah lama.. tpi aku bru nak tengok.. haha... x pe , janji aku dah tengok...  dlm cter ni dia bwak wtak cool.. serius aku x mnat lelaki cool.. bgi aku membosankan.. tpi aku suka watak nakatsu dlm cter ni... comel sgt... lagi2 klu time dia berangan..haha


ni la nakatsu... gigi arnab tu sesuai sgt ngan dia... comey <3.. knapa la ashiya x pilih dia? hensem A class ni...isyykh..



 ader 1 lagi watak yg aku suka.. jeremy cter he is beautiful.. sgt cute n periang! sronok nyer klu dpat bf camni..haha
isyhkk.. aku nak cter psal org len tpi aku cter psal org len plak.. adehh... back to the topic



Hana Yori Dango



Hanazawa Rui

dlm bnyak2 cter aku tengok, cter ni dia paling ensem.. extremely jambu... sentiasa kemas and suka pkai baju putih... putih tu sesuai utk dia...dlm cter ni dia bwak watak cool... tpi cool yg aku suka.. cool, bkn bermaksud pendiam ek? cool yg fun.. sblom ni aku x suka watak Lei (meteor garden versi taiwan), seriusly watak dia bosan + lembab cam sloth.. aku x paham knapa watak heroin bleh suka kat lei.. harap muka je ensem, apa pon x dek.. tpi watak hanazawa rui lebih hidup.. dia sentiasa jadi guardian angel utk heroin masa hero x dek.. sbb tu, heroin fall in luv kat dia... bru btol...


Gokusen

uchiyama


last cter yg aku tengok dia blakon.. kali ni pon, dia bukan hero.. dia hanya blakon sbgai bdak biasa je.. bdak yg agak 'nakal' la.. dengan rmbut kaler perang + panjang.. haha.. tpi aku suka style rmbut dia.. setiap episod, mesti dia dandan fesyen len... haha..

korg bayangkan la, start aku praktikal kat langkawi, smpai aku hbis praktikal... mmg keje aku menghdap muka dia aje.. tpi aku x bosan, sbb dia pandai bwak watak pelbagai... lepas ni, gelombang bertukar kepada gelombang korea plak... haha





KakiBlog